Hírek

Anastasia Ermakova világklasszis szinkronúszó a junior válogatott koreográfusa

2017. november 22.

ANASTASIA ERMAKOVA 4-szeres Olimpia Bajnok, 9-szeres Világbajnok, 7-szeres Európa Bajnok szinkronúszó, jelenleg edző, koreográfus készíti fel junior szinkronúszó válogatottunkat a 2018-ban Budapesten megrendezendő világbajnokságra.

1983. április 8-án született Moszkvában. 4 éves korában kezdett el sportolni, ekkor tette meg a kezdő lépéseket a tánc és a művészet világában. Sport karrierje 1988-ban indult, 5 éves korában kiválasztották egy szinkronúszó csapathoz, ettől a pillanattól kezdve a sport lett élete legfontosabb része. Miután több nemzetközi versenyen aranyérmet szerzett junior és utánpótlás korosztályban, 2000-ben csatlakozott az Orosz Szinkronúszó Válogatotthoz. 

2002-ben sportsérülést szenvedett, mely következményeként 2009-ben operáción kellett átesnie. A beavatkozás elkerülhetetlen volt ahhoz, hogy folytathassa sport karrierjét és felkészüljön a harmadik olimpiájára, 2012-ben, Londonra. Sajnos a műtét nem hozta meg a kívánt eredményt, ezért úgy határozott, hogy feladja hivatásos sportkarrierjét és megkezdi edzői pályafutását.

2010-2012 között a kazahsztáni nemzeti válogatott edzője és koreográfusa

2011-ben az osztrák szinkronúszó duónak edzője és koreográfusa

2011 októbere óta edzője egy olasz szinkronúszó klubnak, valamint koreográfusa az olasz szinkronúszó válogatottnak

Napjainkban pedig sportolók, csapatok fejlesztésében közreműködik, személyre szabott edzéseket tart olyanoknak, akik szeretnének javítani a technikájukon, koreográfusként diszponál több nemzetközi csapatnál is világszerte.

A magyar junior szinkronúszó válogatott felkészülésében nyújt Anastasia Ermakova kiemelkedő segítséget november 18-28 között, amikor Natalia Tarasova szövetségi kapitány vezényletével összeállítják kűrjeiket. Sportolóink megfeszített tempóban, napi 6 órában edzenek, hogy tökéletesítsék a kűröket. A jövőre megrendezendő Junior Szinkronúszó Világbajnokságon való eredményes szereplésünknek nagyszerű alapot képez az, hogy a csapatot felkészítő világklasszisaink – Natalia Tarasova és Anastasia Ermakova – óriási tapasztalattal, szakmai tudással rendelkeznek és ezt a legrészletesebb formában adják át válogatott sportolóinknak.   

 


Versenynaptár

Nincs találat