Hírek

COMEN Cup augusztus 03-06.

2017. július 31.

A vizes világbajnokságon elért fantasztikus eredmények és sikerek után, utánpótlás válogatottunk Portugáliában, a Comen Cup nemzetközi versenyen vett részt. Ez a 13-15 éves korosztály legrangosabb megmérettetése, 30 ország 260 sportolójának közreműködésével. Az elmúlt évekhez képest kimagasló teljesítményt nyújtottak ifjú szinkronúszóink az igen erős nemzetközi mezőnyben.

Szóló kötelező számban Takács Angéla indult (Tartalék: Gerstenkorn Mira), duóban Takács Angéla és Gerstenkorn Mira, valamint csapat kötelező és kombinációs kűrben voltunk még érdekeltek.

A pénteki napon Takács Angéla-Gerstenkorn Mira duó 70 pontot kapott kűrjére, és ezzel a biztató 11. helyet szerezték meg a 27 indulóból! Takács Angéla szóló kűrjére 67.4 pontot kapott. Csapatunk a kötelező eredmények alapján bejutott a vasárnapi döntőbe, 9. indulóként. Takács Angéla Gerstenkorn Mira duó a 11. helyen végzett a 27 indulóból. A 26, szóló számban induló versenyző közül Takács Angéla a 18. helyet szerezte meg. A rossz hír sajnos, hogy a csapat kombinációs kűrjére kaptunk 2 büntető pontot, mert a sekély medencében az 5 emeléséből kétszer leért a lányok lába, így a 10. helyről a 14.-re csúsztak. Vasárnap utánpótlás válogatottunk a 12 legjobb csapat között indult a döntőben, nagyon erős mezőnyben. 70.09 pontszámmal a 9. helyen végeztek a lányok, végig a Comen Cup alatt nagyszerű teljesítményt nyújtottak!
 
Natalia Tarasova szövetségi kapitány nagyon elégedett az eredménnyel és sportolóink szereplésével! Az elmúlt két évben fantasztikus fejlődésen ment át a magyar szinkronúszás, sportolóink számos külföldön megrendezett versenyen indultak és sikereket értek el! Nemzetközi viszonylatban kezdik elismerni tehetségüket, a szorgalmas, kitartó munka meghozza gyümölcsét! Gratulálunk versenyzőinknek és az egész szakmai stábnak! Szép volt lányok! 

Résztvevők: Apáthy Anna, Belány Bodza, Buella Kinga, Farkas Linda, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Glofák Flóra Panna, Illés Lilla Jázmin, Kleinhappel Réka, Szabó Anna Viktória, Takács Angéla, Teravágimov Virág, Natalia Tarasova – szövetségi kapitány, Tringer Sára – válogatott edző, Várnai Zsuzsanna – versenybíró, Takács Kornél- versenybíró

 

Versenynaptár

Nincs találat