Hírek

Gyenge Dórával beszélgettünk

2017. október 13.

Milyennek értékeli a budapesti masters VB eredményeit? A magyar szinkronúszókét kiemelkedőnek. A VBn resztvevő összes magyar induló (1 kivetelevel) érmet szerzett, ami önmagáért beszél. A többi sportágban nincs összehasonlítasi alapom.

Hogyan készültek fel, hány edzést sikerült beiktatni heti szinten? 2016 szeptemberétől egyéni felkészülés keretében úszni, futni jártak a csapat tagjai. Rendszeres összetartó ekézés havonta 1x voltak. Márciustól heti 1, májustól heti 2-3 edzéssel készültünk. Júliusban és augusztusban szinte minden nap volt edzés. 9 kűrrel indultunk a VBn, így erre nagy szükség is volt.

Mi volt az inspiráció a kűrök témájában és a zeneválasztásban? Hazai rendezésű verseny lévén magyaros zeneket kerestünk, illetve közönsegvonzó, ütemes "bulizenéket" választottunk.

Mennyiben volt más a masters VB hangulata mint az elit versenyeké? Az elit VBn nézőként szurkoltam a magyarokért, a mastersnek részese voltam, így összehasonlíthatatlan, de tény, hogy mindkettő nagyon nagy élmény volt!

Az elért sikerek után, megmaradnak a formációk, edzenek továbbra is, tervben van a következő masters versenyen való indulás? Igen, mindenképpen! A következő cél a 2019-es szlovéniai EB illetve, az anyagi kereteinktől függő 2020-as koreai VB.

Mi volt az az élmény, amit mindenképp kiemelne a versennyel kapcsolatban? Nincs konkrétan egy bizonyos. De talan azt emelném ki, hogy milyen fantasztikus érzés volt látni a sok szurkolót a lelátókon. Családtagokat, barátokat, rég nem látott sporttásakat. Szuper volt az egész!

Versenynaptár

Nincs találat