Hírek

Interjú Natalia Tarasovával

2017. szeptember 6.

A szövetségi kapitánnyal beszélgettünk a FINA 2017 Budapest vizes világbajnokság kapcsán

Milyennek értékeli a budapesti VB eredményeit? Maximálisan elégedett vagyok a szinkronúszó válogatott szereplésével, elért eredményeivel! Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elmúlt két év kemény és kitartó munkája meghozta gyümölcsét. A lányok rengeteget fejlődtek, tényleg profivá váltak!

Mi volt a legemlékezetesebb pillanata a VB alatt? Igazából nem tudok egy momentumot sem kiemelni. Az egész vizes világbajnokság különleges volt, imádtam a helyszínt és a fergeteges hangulatot. A szurkolók elképesztő mennyi erőt adtak nekünk, támogatásuk csodálatos volt, a lányok plusz erőt, energiát merítettek belőle. Olyan igazi libabőrös élmény volt minden egyes versenyünk.

Amikor együtt dolgozik egy tehetséges szóló versenyzővel, hogyan kezeli, hogy az ő személyes sikere és a csapat számára kitűzött cél is megvalósuljon? Minden tehetséges szinkronúszó elsősorban kiváló csapatjátékos kell hogy legyen! Ő is részese a csapatnak, segítenie kell társait abban, hogy eredményesen szerepeljenek. A VB alatt is láthattuk Szofi és Anett nagyszerű szereplését, ugyanakkor a csapat kűrökben is a legjobbjukat nyújtották. A személyes eredmények is nagyon fontosak, de a siker kulcsa a csapatmunka!

A Junior szinkronúszó világbajnokságnak 2018-ban Budapest ad otthont. Mik a céljai, az elvárásai a versennyel kapcsolatban? Nagy megtiszteltetés hogy ismét Magyarországon kerül megrendezésre egy ilyen rangos világverseny, izgatottan várjuk már! Mindenképp tovább akarunk fejlődni, újabb sikereket elérni, megmutatni tehetségünket! Válogatót tervezünk junior és utánpótlás válogatottunkba, nagyon sok nagyon tehetséges fiatal versenyző van, biztos vagyok benne, hogy egy erős csapatot fogunk összeállítani.

Van esetleg megszívlelendő tanácsa a még kezdő szinkronúszóknak? Mindenképp sok sikert kívánok a lányoknak, bízom benne, hogy látják már ők is hogy kitartó kemény munkával minden lehetséges! Hinniük kell magukban, és mi, edzők támogatjuk őket abban, hogy elérjék a kitűzött céljaikat és megvalósítsák álmaikat!

Versenynaptár

Nincs találat