Hírek

A Masters szinkronúszó világbajnokságon elért sikerek kapcsán interjú sorozatot indítunk!

2017. augusztus 25.

Első beszélgető partnerünk Horváth Erika, a BVSC vezető edzője

Elért eredmények: Marschalko Petra, BVSC, 4. hely, szóló versenyszám, 30-39 korosztály

Kiss Juli, Győri Juli, BVSC, páros arany érem 25-29 éves korosztály

Kovács Dorottya, Stumpf Kata, BVSC, páros versenyszám, ezüst érem 25-29 éves korosztály

Kombinacios kűr, BVSC arany érem, 25-39 év

Szále Kata 11. hely, 40+ korosztály

Milyennek értékeli a budapesti Masters VB eredményeit?

Rettenetesen büszke vagyok, a lányok tényleg bebizonyították, hogy még mindig ott a helyük az élvonalban! Nagyszerű érzés volt és mindenképp emelte az értékét, hogy diadalmaskodtunk a régi válogatott kanadai, svájci ellenfeleink felett.

Hogyan készültek fel, hány edzést sikerült beiktatni heti szinten?

Hajnali keléssel, reggeli edzéseket tartottunk, heti 2 alkalommal. Ebből egy edzés a párosoknak volt, egy pedig a csapatnak. Ez 1,5 – 2 órát jelentett, medencében. A szárazföldi felkészülést minden sportoló saját maga végezte. Az utolsó hónapban pedig edzőtábori szinten, hétvégente napi 2 edzést tartottunk. Nagyon jó hangulatú volt a felkészülés, gyakran sok pici gyerekkel, férjekkel, akik a partvonalról figyelték a lányokat munka közben.

Mi volt az inspiráció a kűrök témájában és a zeneválasztásban?

Szólóban és párosban induló versenyzőink saját maguk választottak témát és a zenét, többnyire régi, emlékezetes programjaikból. Csapat szinten, a kombinációs kűrnél pedig a 2006-os hazai rendezésű Európa bajnokságon már óriási sikert aratott Hungária együttes zenéjét és kűrjét vettük alapul. Ismét szerettünk volna a magyar nézőközönségnek kedvezni, így az akkori kűrt kicsit trendesítettük, átdolgoztuk a mai elvárásoknak megfelelően.

Mennyiben volt más a Masters VB hangulata, mint az elit versenyeké?

Az elit versenyt is végig figyelemmel kísértem, hiszen a BVSC csapata előúszóként szerepelt. A Masters hangulata meghittebb, barátságosabb. Fantasztikus volt látni 60-70 éves sportolókat amint vízbe ugranak és még mindig meg tudnak felelni a normáknak. Itt nem a szubjektivitás volt a mérvadó hanem többnyire a teljesítmény, erre jó példa hogy amerikai versenyzőpáros lett aranyérmes, holott orosz is volt a mezőnyben.

Az elért sikerek után, megmaradnak a formációk, edzenek továbbra is, tervben van a következő Masters versenyen való indulás?

Szeptember végéig pihennek sportolóink, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Jó esélyt látok arra, hogy Kiss Juli, Győri Juli párosunk folytatja, illetve csapat szinten is bizakodó vagyok! Jövőre Szlovéniában kerül megrendezésre az EB, úgy gondolom, ott ismét megmutathatjuk, mit tudunk!

Mi volt az az élmény, amit mindenképp kiemelne a versennyel kapcsolatban?

A környezet egyszerűen csodálatos volt és a szervezésről is csak jókat tudok mondani. Ezen felül pedig, hogy ellenfeleink voltak, nem ellenségeink, ehhez mérten egy kellemes, barátságos hangulat kísérte végig a versenyt. Őszintén tudtunk örülni mindenki sikerének.

Interjúinkat folytatjuk hamarosan Dr. Szőke Zsuzsannával és Rozsovits Erikával. 

Versenynaptár

Nincs találat