Hírek

Olimpiai kvalifikációs verseny- Rio

2016. március 2.

12592297_804032436410150_6974582695240559997_n.jpgMegkezdődött Rio-ban sportágunk egyetlen kvalifikációs versenye, melyen hazánkat Czékus Eszter és Czegle Fanni képviseli páros versenyszámban. Edzőként Kocsán Gabriella, csapatvezetőként pedig Kobolák Gabriella van jelen Brazíliában.

A szerdai napon lezajlottak a technikai programok a párosok versenyszámában, ahol Eszterék ragyogó versenyzéssel 75,01 ponttal a 17. helyen végeztek. Az eredmény több, mint biztató a szabad programok előtt és nagyon bízunk benne, hogy a 2016-os nyári játékokon is szurkolhatunk magyar szinkronúszó versenyzőknek.

Technikai program eredmények

Túl vannak a lányok a szabad programon is, ahol a 21.helyen végeztek. Kűrjükre az ítészektől 74,2 pontot kaptak és összesítésben továbbra is a 17. helyen állnak. Sok múlik még a csapat versenyszám eredményén, de úgy tűnik a vasárnapi második körben érdekelt lesz Eszter és Fanni! Biztosat vasárnap délelőtt fogunk tudni. 

Összesített eredmények

Eszterék érdekeltek a magyar idő szerint este hét órakor kezdődő második körben. Párosunknak a szabad programot kell bemutatnia majd hét rivális ország duójával együtt. A nyolc páros közül négy kvalifikál az olimpiára, a többi egység pedig bízhat majd az esetleges visszalépésekben, amire április 15-ig lesz lehetőség. Lányainknak kedvezett a sorsolás, mert nyolcadikként ugranak majd vízbe.

Túl vannak a lányok a második körön és összesítésben az olimpiai kvótát érő helyezéstől mindössze egy hellyel maradtak el versenyzőink. Ugyanakkor nem veszett el minden remény, mert április 15-ig könnyen elképzelhető, hogy visszalépés miatt mégis kijut a magyar egység az olimpiára. Bizakodunk es egyúttal gratulálunk is Eszternek, Fanninak és edzőjüknek, Kocsán Gabriellának!

Versenynaptár

Nincs találat