Szövetségi kapitányunk Natalia Tarasova

 

Névtelen.jpgA szövetségi kapitány


A Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöksége a 2015. évi Kazan-i vizes világbajnokság alkalmával komoly lobbi- tevékenységet folytatott azért, hogy nemzetközi szinten is ismert szakembert csábítson nemzeti csapatunk élére. A szervezet legfelsőbb vezetésének többszöri tárgyalásait, egyeztetéseit, siker koronázta és Natalia Tarasovával hosszabb távú együttműködést kötött.

Sportágunk honi szakmai előrelépésében komoly szerepet játszhat az a tény, hogy csapatunkat orosz szakember irányítja. A tanulni vágyó és önmagukat fejleszteni kívánó hazai edző kollégák számára adott a lehetőség, hogy előre egyeztetett időpontban megtekintsék Nataliát munkája közben, és azt követően akár szakmai eszmecserét is folytassanak. Örömünkre szolgál, hogy többen éltek is már ezzel a lehetőséggel.

De ki is ő valójában? Ki Natalia Tarasova?


Natalia Tarasova 1987-ben született Moszkvában, és már egészen kicsi korában megismerkedett a szinkronúszással, amiben igen tehetségesnek is bizonyult. Első országos bajnoki címét már 13 évesen megszerezte. Sportpályafutása során megannyi elsőséggel dicsekedhet, ám ki kell emelni, hogy Natalia igen szerény személyiség.

Néhány fontosabb eredménye sportolóként:


• Kétszeres junior világ- és négyszeres Európa-bajnok,
• Háromszoros amerikai bajnok;
• 2001-2005-ig az oroszországi junior- 2005-ben és 2006-ban az oroszországi felnőtt válogatott tagja volt
• Hétszeres orosz bajnok

Sportolói pályafutása mellett nem hanyagolta el a tanulást sem és az Orosz Állami Egyetemen mester fokozatú diplomát szerzett úszó és szinkronúszó edző szakon. Tanulmányait Amerikában folytatta ahol BSC diplomát szerzett kommunikáció szakon.

Natalia életét meghatározta a szinkronúszás, így természetes volt számára, hogy a sportágon belül kíván dolgozni is. Svájcban két klubnál is vezetőedző volt és szülővárosában, Moszkvában is edzőként tevékenykedett. Dolgozott továbbá az Orosz Szinkronúszó Szövetségben, valamint vezetőedző volt az Indonéz szinkronúszó válogatottnál. Szerepelt a FINA „Rules and Regulations (2009-2013)” videójában. Natalia a leírtakon túl bírói képesítést is szerzett Moszkvában. Orosz anyanyelve mellett kiválóan beszél angolul, illetve a Svájcban eltöltött idő alatt a német nyelvet is elsajátította.

Válogatottunk elmúlt két nemzetközi versenyén (German és French Open) is kiderült számunka, hogy Natalia egy olyan személy, akit nemzetközi szinten is ismernek és kedvelnek. Kiváló kapcsolatot ápol több versenybíróval, edzővel, hivatalos személlyel és sportolóval. Natalia az edzéseken és az életben is igen következetes és etikus, megköveteli a fegyelmet és a sportág iránti alázatot, ugyanakkor jó kommunikációs készségének köszönhetően, ragyogóan szót tud érteni a sportolókkal, akik felnéznek rá.

Szövetségünk a válogatott számára igyekszik minden feltételt megteremteni annak érdekében, hogy Natalia és a csapat munkáját segítse. Ennek eredménye, hogy komoly erőfeszítések árán sikerült a Hajós nyitott műugró medencét a téli időszakra sátorponyvával lefedni, így biztosítva a válogatott optimális időben történő edzéseit. Ezzel lezárult az a sportolóknak, szülőknek, edzőknek, egyaránt kellemetlen időszak, amikor is az edzések szüntelenül hajnalban kezdődtek. Natalia az alkalmanként 3-4 órás vizes edzések mellett, komoly hangsúlyt fektet a szárazföldi edzésekre is, melyek minden edzésnapon a programban szerepelnek.

Bízunk benne, hogy a magas szintű elvégzett munka a jövőben eredményekben, pontokban is meg fog mutatkozni.

Versenynaptár

Nincs találat