Szövetségi Edző - Tringer Sára

 

Többszörös Országos Bajnok, Magyar Kupa győztes. 15 éves sportolói pályafutása alatt többször szerepelt a magyar válogatottban és képviselte hazánkat a világversenyeken.

A Főnix SC versenyzőjeként először 2008-ban kapott meghívást a nemzeti válogatottba, majd a BVSC versenyzőjeként ért el további sikereket. Részt vett a 2012-es és 2014-es Európa-bajnokságon, és a 2013-as Universiaden, ahol bronzérmet nyert a magyar csapat tagjaként, az orosz és japán válogatott mögött. Már fiatalon elhatározta, hogy az edzői-pedagógusi szakmában szeretné kamatoztatni versenyzőként megszerzett tudását, már sportolóként elkezdte az edzői szakma gyakorlását. Először a BVSC gyermek csapat, majd a Medúza 21 SE edzője lett. Sportolói és edzői pályáját nagyban meghatározták a külföldön eltöltött edzőtáborok és versenyek, melyeken a szakma fortélyait igyekezett elsajátítani.

Fontos számára a legmagasabb szintű szakmai tudás megszerzése, ennek érdekében 2016-ban elvégezte és jelesre diplomázott a Testnevelési Egyetem Testnevelő-edző (szinkronúszás) szakán, konzulense Szauder Gábor nemzetközileg elismert szakember. Tanulmányaihoz nagymértékben hozzájárult, hogy számos alkalommal részt vett Fina és Len konferenciákon.

Megtiszteltetés számára, hogy a válogatott mellett dolgozhat és a hazai világbajnokságra készülő szakmai team tagja lehet. Közel két éve dolgozik Natalia Tarasova Szövetségi Kapitány mellett. Inspiráló számára, hogy a Magyar Szinkronúszó Szövetségben a Szakmai Szakfelügyelő Bizottság tagjaként, Árkovics Petra elnökkel, a sportág szakmai hátterével és fejlesztéséért dolgozhat. 

Meghatározónak tartja a hazai szinkronúszás népszerűsítését és elismertetését, egy olyan hagyomány kialakítását, melynek köszönhetően a szinkronúszásnak méltó helye lehet a többi vizes sportág mellett.

Művészi, zenei és irodalmi érdeklődése miatt a sportág művészi volta inspirálja, szakdolgozatát a Szinkronúszás Mozgáskultúrájának Fejlődése címmel írta.

Kiemelt figyelemmel követi a hazai szinkronúszás fiatal tehetségeit, nagy lehetőséget lát a sportolók korai képzésében, célja, egy olyan rendszer kialakítása hazánkban, mely a gyermekkortól az élsportig követi és támogatja a szinkronúszókat.

Végzettség:

1) Testnevelési Egyetem Testnevelő-edző (szinkronúszás) BSC

2) Szinergia Szakképző Sportedző

3) Szinkronúszó versenybíró

Díjak:

2013 Év Egyetemi Sportolója

2013 Év BVSC Sportolója

 

Versenynaptár

Nincs találat