Hírek

Az MSZÚSZ elnökének nyílt levele

2016. október 13.

Tisztelt Szülők!

Kedves Sportbarátok!

 

Az elmúlt időszakban több negatív jelzést és számonkérést is kaptunk a szinkronúszó kluboktól, illetve az azokban sportoló fiatalok szüleitől amiatt, hogy a klubok nemzetközi versenyeken való közvetlen indulását a Szinkronúszó Szövetség által kiadott versenyengedélyhez kötjük.

Engedjék meg, hogy ezzel kapcsolatban néhány érvet megosszunk Önökkel, amelyek alapján az Önök számára is nyilvánvalóvá válhat, hogy ezzel, az egyébként már korábban is élő, ám a klubok által sajnálatos módon be nem tartott szabályozással éppen a sportág és legfőképpen a nemzetközi szintű elismerésre és sikerekre vágyó versenyzők érdekeit szolgáljuk.    

Sportágunk önerejéből nem tudja fenntartani magát. Ahhoz, hogy sportolási és versenyrészvételi lehetőségeket tudjunk biztosítani a sportág iránt érdeklődő, tehetséges fiataloknak, külső forrásokat kell igénybe vennünk, ami részben állami támogatást, részben szponzori, reklámból származó árbevételt jelent. A sportpolitika és a sportmarketing szempontjait figyelembe véve mindkét esetben kizárólag a nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján számíthatunk a külső finanszírozásra.

Szövetségünk elsődleges célja ezért az, hogy a magyar válogatottat tegye nemzetközi szinten ismertté és elismertté. Az elmúlt időszak átgondolt, tervszerűen felépített koncepciójának és erőfeszítéseinek – és természetesen a fiatalok kitartásának és tehetségének – köszönhetően el is indultunk ezen az úton. Most a legfontosabb, hogy a 2017. évi, Budapesten rendezendő Vizes Világbajnokságig olyan szintre emeljük a sportágat, amely nemzetközileg is láthatóvá teszi az itt folyó munkát, és meghozza azokat az eredményeket, amelyek hozzájárulnak a sportág elismertségének növeléséhez állami és támogatói szinten, egyúttal népszerűségét is erősítik a fiatalok, leendő versenyzőink körében. Ahhoz, hogy ezt elérhessük, országos összefogásra, egy irányba haladásra van szükség, akár olyan áron is, hogy a klubok a hosszabb távon elérhető előnyök érdekében lemondanak a rövidtávú érdekekről.

Ezért mind a klubvezetők, mind az edzők, mind pedig a szülők együttműködését és belátását kérjük, mert közösen érhetjük el kitűzött céljainkat. A Szövetség mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink befektetett munkája meghozza a vágyott eredményeket. E törekvésünk egyik fontos állomása volt, hogy leigazoltuk az egykori junior világbajnok Natalia Tarasovát, aki jól átgondolt és következetesen végigvitt koncepció mentén, hatalmas lelkesedéssel, kitartással és szorgalommal dolgozik azon, hogy sikerre vigye sportágunkat. Ami pedig ugyanilyen fontos: nemzetközi versenytapasztalatára építve kialakított egy olyan új stratégiát, amelynek köszönhetően nemcsak a felkészülési időszak zárulhat sikeresen, de a versenyeken való részvétel is, valamint a számunkra kedvező pontozás lehetőségét is magában hordozza.

Hadd kérjük tehát a bizalmukat, türelmüket, megértésüket és hitüket abban, hogy a Világbajnokságig elengedhetetlenül szükséges feszes versenyengedélyezés szakmailag megalapozott és kizárólag versenyzőink hosszú távú érdekeit és sikerét szolgálja.

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a fentiekkel kapcsolatban a klubok vezetőit egyeztetésre invitáltuk az október 14-i napra.

Valamennyi, a sportág iránt elkötelezett munkatársunk nevében köszönjük a támogatásukat, együttműködésüket!

 

Üdvözlettel:

 

Haranghy Csaba

elnök

Magyar Szinkronúszó Szövetség

 

Budapest, 2016. október 13.

Versenynaptár

Nincs találat