Hírek

Christmas Prize 2016

2016. december 3.

A magyar utánpótlás válogatott idei utolsó, mondhatni idényzáró nemzetközi versenyén vesz részt Prágában, a hagyományos Christmas Prize viadalon.

Delegációnk tagjai:

Sportolók: Apáthy Anna, Ábrahám Jázmin, Dávid Janka, Farkas Linda, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Kleinhappel Réka, Sass Brigitta, Takács Angéla

Szakvezetők: Natalia Tarasova, Tringeer Sára

Versenybíró: Kobolák Gabriella

A verseny igen magas színvonalú hiszen képviselteti magát a japán, a fehérorosz és a svéd válogatott, továbbá orosz, lengyel, svájci, osztrák, szlovák, cseh, szerb és belga klub(ok).

A csütörtöki érkezést követően a lányok hivatalos edzésen vettek részt, majd pénteken következhettek a kötelező gyakorlatok, amiben összesen 181 versenyző ugrott vízbe.

Az erős mezőnyben az alábbi szép eredmények születtek: 7. Takács Angéla (68,66), 8. Dávid Janka (68,45), 10. Gerstenkorn Mira (67,75), 13. Gács Boglárka, 21. Kleinhappel Réka, 22. Ábrahám Jázmin, 24. Apáthy Anna, 27. Farkas Dóra, 64. Sass Brigitta.

A szombati kezdés a párosok küzdelmeiről szólt, ahol összesen 34 (!) páros versengett egymással. Válogatottunk két egységet is indított és óriási büszkeség számunkra, hogy kizárólag a japán válogatott két egysége előzte meg lányainkat, így kűrben a Dávid Janka- Takács Angéla duónk (71,00) az előkelő harmadik helyet szerezte meg, míg a Gerstenkorn Mira- Ábrahám Jázmin kettősünk (69,96) a 4. helyezést érte el. Összetettben (kötelezőkkel együtt) Janka és Angi a 4., míg Mira és Jázmin a 6. helyen végzett.

A mai csodás párosokat követően csapatunk aranyérmet szerzett a Christmas Prize-on, 70,2 ponttal. Totálban több, mint kilenc ponttal megelőzve a második helyezettet.

Vasárnap Dávid Janka szállította delegációnk második érmét a Christmas Prize versenyről, méghozzá a harmadik helyért járó bronzérmet, egyéni versenyszámban (kűr pontszáma 69,80)

A másik magyar indulónk Takács Angéla összesítettebben az ötödik helyen végzett 67,86 pontos kűrrel.

Óriási gratuláció sportolóinknak, akik az erős mezőnyben ragyogóan helyt álltak!

Kötelező eredmények

Egyéni, total

Páros szabad program

Páros total

Csapat total

Versenynaptár

Nincs találat