Hírek

IX. Hungarian Open- összefoglaló

2019. július 4.

Az elmúlt hétvégén - június 28-30. között -16 ország részvételével, 500 fős mezőnnyel, sikeresen lezajlott a IX. Hungarian Open szinkronúszó verseny a Tüske uszodában.


A jó hangulatú, minden korosztályt felvonultató versenyen hazánk U15-ös válogatott csapata is megmérettette magát minden versenyszámban. Elizaveta Stepanova, az utánpótlás korosztály szövetségi kapitánya és Rényi Luca, másodedző az igen intenzív felkészülési időszak fontos állomásának tekintette a Hungarian Open versenyt. A július végén Genfben megrendezésre kerülő Comen Cup-ra és az augusztus végén Somorján megrendezésre kerülő 1.FINA Youth Szinkronúszó Világbajnokságra készülő csapat az elmúlt időszakban sokat finomított, alakított minden versenyprogramján.

Az U15-ös, igen erős mezőny 202 indulójából a FINA kötelező elemek versenyében a válogatott két versenyzője is az első 10-ben végzett: a három dobogós kazah versenyző után Kozma Emília 4. helyezést, míg egy további kazah és két amerikai versenyző után, Buella Kinga 8. helyezést ért el.

 

1.jpg

A csapat tagjai: Barta Niké-Medúza 21 SE, Bánkuti Alexandra-BHSE, Börcsök Kármen-Synus SC, Buella Kinga-BHSE, Csarnai Mirtill-H2O SE, Gazsó Anna-Synus SC, Glofák Panna-Medúza 21, Gubala Lili-H2O SE, Hatala Hanna-Medúza 21 SE, Illés Enikő-Medúza 21 SE, Illés Lilla Jázmin-BHSE, Kisteleki Borbála-Synus SC, Kozári Enikő-BHSE, Kozma Emília-Medúza 21 SE, Regényi Adelin-BHSE, Szalkay Zsófia-BHSE

2.jpg

 

3.jpg

A három napos verseny második napján az egyéni- és csapat versenyszámokban szurkolhattunk a lányoknak.

5.jpg

Buella Kinga az egyéni versenyszámban 34 induló közül kűrben 2., összetettben három kazah versenyző után 4. helyen végzett.

 4.jpg

 

6.jpg

 

7.jpg

A szombat délutáni csapat versenyszámok sok nézőt vonzottak a lelátókra. A 10 U15-ös csapat között válogatottunk az amerikai és a svájci csapat mögött, harmadikként állhatott dobogóra.

Vasárnap a párosok és kombinációs kűrök versenye következett.
A Kozma Emília - Szalkay Zsófia kettős a 25 páros indulóból a kazah lányok mögött, az amerikai lányok előtt ezüstérmet nyert.

8.jpg

9.jpg

Elizaveta Stepanova varázslatos Diótörő-kűrje a kombinációs csapatok versenyében ismét elkápráztatta a közönséget. A vízben megelevenedő történet a dobogó második fokára juttatta a lányokat, az első helyezett amerikai csapat után.

10.jpg

A lányoknak és az edzőknek szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk az idei év nagy versenyeihez!
Köszönjük a szervezők és a versenybírók munkáját!

K.E.

Fotók:
Réti Gerzson Photography
@retigerzsonphotography

 

 

Versenynaptár

Nincs találat