Hírek

Ragyogó Junior VB

2016. július 7.

Ismét Kazan és ismét szinkronúszás. A sportág szerelmeseinek ismerősen cseng a verseny helyszínének neve, hiszen a közelmúltban több rangos szinkronúszó világversenynek (is) adott helyet (2013 Nyári Universiade, 2015 FINA Vizes VB) a Tatár Köztársaság fővárosa.

Idén a világ junior szinkronúszóit látja vendégül Kazan, köztük természetesen a magyar válogatottat is.

A magyar delegáció:

  • Riemer Alexandra
  • Lukovszky Sarolta
  • Kertai Lili
  • Rényi Luca
  • Kézdi Fanni
  • Dávid Janka
  • Thuróczy Karolina Mylan
  • Péntek Lili Hajnal
  • Kassai Kamilla
  • Hungler Szabina
  • Natalia Tarasova- szövetségi kapitány
  • Árkovics Petra- edző
  • Kobolák Gabriella- versenybíró

2016-06-19_berci_geberle_mszusz_hungarian_open_085.jpg

A versenyen összesen 34 ország 242 versenyzővel képviselteti magát, ahol a hazai közönség előtt szereplő orosz versenyzők számítanak favoritnak.

Válogatott versenyzőink a kötelező gyakorlatok mellett, páros és csapat versenyszámban képviseltetik magukat.

A verseny hivatalos programja megtekinthető itt.

Az eredményekről a cikken belül folyamatosan tudósítunk.

Élő online közvetítés az alábbi linken érhető el.

 

1. versenynap

A Lukovszky Sarolta- Riemer Alexandra kettősünk elsőnek indulva 74.400 pontot kapott gyakorlatára, amivel jelenleg a 19. helyen állnak. Hétfőn a kötelező gyakorlatok eredményétől függően még előrébb juthat egységünk. Mindenképpen örömteli, hogy a lányok a két héttel ezelőtti Európa-bajnokságon megkapott pontjaikat a VB-n is tudták hozni. 

A mai nap délutánján lezajlott a csapat elődöntő is, és válogatottunk nagyon szép kűrt futva megmutatta a világnak, hogy igenis jó úton járunk. A lányok 75.0667 pontot kaptak mely jelenleg a döntőben való előúszásra jogosítja fel csapatunkat. Büszkék vagyunk a lányokra és örülünk, hogy az a sok-sok kemény edzés, az a mérhetetlen nagy munka meghozza gyümölcsét! Csak így tovább, mert egy év múlva már a budapesti VB-n szurkolhatunk legjobbjainknak.

Páros elődötő eredmények

Csapat elődöntő eredmények


3. versenynap

A hétfői nap a kötelezőké volt a junior világbajnokságon, akol lányaink kellően összpontosítottak az előttük álló feladatra. A 239 versenyző közül a legjobb három helyen Rényi Luca (124.- 72.1734 pont), Lukovszky Sarolta (125.- 72.0518 pont) és Kertai Lili (133.- 71.6914 pont) végzett a magyar delegációból. Csapatunk összteljesítménye hozzájárult ahhoz, hogy megőrizzék 13. helyüket, így a csapat döntőben a lányok előúszóként részt vehetnek! A Lukovszky Sarolta- Riemer Alexandra párosunk ugyanakkor nem tudta megőrizni a kűr után megszerzett helyezését és a 21. helyen végzett végül.

Folytatás kedden a csapat döntő előúszójaként.

Kötelező eredmények

4. versenynap

Junior csapatunk ma a csapat döntő előúszójaként csobbant vízbe és mutathatta be ismét kűrjét. Óriási öröm számunkra, hogy egy ilyen rangos eseményen csapat versenyszámban a döntő küszöbén állnak már lányaink. Reméljük, hogy az élő közvetítésen sokan látták versenyzőink szépen kivitelezett, dinamikus, felszabadult kűrjét, melyet a versenybírók 76.366 ponttal honoráltak-ami 1,3 ponttal jobb, mint amit az előfutam során kaptunk.

Gratulálunk az egész csapat és az edzői kollektíva elért eredményeihez!



Versenynaptár

Nincs találat