Hírek

Nagyszerűen sikerült az év első szövetségi versenye

2021. március 5.

Hosszú kihagyás után színvonalas versenyt rendezett a Magyar Szinkronúszó Szövetség

A Duna Arénában a zárt kapuk mögött megrendezett versenyen szabadkűröket mutathattak be a versenyzők.

A 2020. évi Országos Bajnokság és Magyar Kupa a koronavírus járvány miatt kialakult különleges helyzetre való tekintettel két egymástól független fordulóban került megrendezésre. A verseny második, szabadkűröket felsorakoztató fordulója zajlott hétvégén a Duna Arénában.

A novemberi első fordulóban a vírusbiztonság miatt a kötelező elemek online formában kerültek lepontozásra, míg a második fordulóban a szabadgyakorlatokat  - ugyan zárt kapuk mögött- élőben tudták bemutatni a versenyzők a bíráknak.

Az esemény helyszínéül szolgáló impozáns Duna Aréna a hat korosztály versenyzői számára némi kárpótlást nyújtott, hiszen örültek hogy - ha közönség nélkül is - ilyen gyönyörű helyszínen mutathatják be tudásukat. A helyszín ideális választásnak bizonyult a vírusbiztonság szempontjából is, hiszen az Aréna hatalmas belső terében bőven akadt hely a melegítésre és az egyesületek elszeparálására, így a fertőzés kockázata is csökkent.

Szintén a biztonságos versenyzés érdekében a szervezők az általános szervezési protokolltól eltérve a korosztályok számára egymástól jól elkülöníthető szekciókat hoztak létre: a szombati napon délelőtt a legfiatalabb U11 és U13 korosztály, délután a junior, majd vasárnap délelőtt az U16, végül délután a felnőtt/masters korosztály versenyzői állhattak rajthoz.

Az öröm, hogy végre hagyományos körülmények között szervezett Országos Bajnokságon ugorhattak vízbe a sportolók, a verseny kiváló hangulatán és nem utolsó sorban a pontszámokon és az eredményeken is meglátszott:

  • A 11 éves és fiatalabbaknál párosban a BVSC-Zugló egysége, vegyes párosban az Aquatic SE duója állhatott a dobogó legfelső fokára.
  • A 13 éves és fiatalabbak között párosban és csapatban szintén a BVSC-Zugló győzedelmeskedett, míg egyéniben és kombinációs kűrben a H2O SE vihette haza az aranyérmet.
  • A 16 éves és fiatalabbak között csapatban, kombinációs kűrben és párosban egyaránt a H2O SE versenyzői állhattak a dobogó tetejére, egyéniben pedig a BHSE versenyzője diadalmaskodott.
  • Juniorban korosztályban szintén tarolt a H2O SE, mind a négy kategóriában  (egyéni, páros, csapat, illetve kombinációs kűr) aranyérmet szereztek.
  • Felnőtt korosztályban a csapat versenyszámokban (csapat, kombinációs kűr és highlight) és vegyes párosban a BVSC-Zugló versenyzői érték el a legtöbb pontot, míg egyéniben a Római Szinkronúszó SE versenyzője szerzett aranyérmet.

Felnőtt páros szabadprogram kategóriában a versenyt a szervezők megnyitották a két, olimpiai kvalifikációra készülő válogatott páros számára, hiszen a koronavírus miatt sajnos külföldi versenyeken sem tudtak részt venni az elmúlt időszakban.

A párosok gyönyörű kűrökkel kápráztatták el a bírókat, melyekkel a Gács Boglárka - Farkas Linda egységnek 79,7 pontot, míg az Apáthy Anna - Hungler Szabina párosnak 79,4 pontot sikerült szerezni. Árkovics Petra szövetségi kapitány és Karsai Zsófia válogatott edző elégedettek voltak a kűrökkel.

Az összesített eredményt tekintve a magas pontszámokkal természetesen a válogatott egységek szerezték meg az első és második helyet. Az Országos Bajnokság eredményét vizsgálva, a két válogatott egység nélkül a Római Szinkronúszó SE párosa szerezte a legtöbb pontot.

  • Masters korosztályban mindössze egy kategóriában indult versenyző, a PSN Zrt. csapatából, ő aranyéremmel távozhatott.

A versenyen az első online forduló korosztályos kötelezői és rövidprogramok eredményei is kihirdetésre kerültek.

Az egyesületektől a verseny szervezői és Vizi Judit referens bíró kiváló visszajelzéseket kaptak, így a megszerzett tapasztalatokat a következő megmérettetés alkalmával is alkalmazni tudják. Természetesen a versenyzők alig várják, hogy ismét összemérhessék tudásukat, melyre reményeink szerint már áprilisban sor kerülhet az Érd Arénában.

 

 

 

 

Versenynaptár

Nincs találat