Hírek

Befejeződött a XXIII. Magyar Kupa

2016. november 15.

2016. november 18. és 20. között az Érd Arénában került megrendezésre az MVM Zrt. által támogatott XXIII. Magyar Kupa elnevezésű nemzetközi versenyünk.

Az eseményen hazánk sportolóin kívül, további nyolc ország (Csehország, Fehéroroszország, Finnország, Málta, Nagy-Britannia,  Lengyelország, Törökország, USA) versenyzői is vízbe ugrottak és megmutatták tudásukat a versenybírók és az Érdre kilátogató nézők előtt.

Az első napon a kötelezők mellett a felnőtt technikai programok kerültek lebonyolításra, míg szombaton a szóló és a kombinációs kűr versenyszámban voltak érdekeltek a versenyzők. A vasárnapi napra maradtak a párosok és csapatok küzdelmei.

Örömünkre szolgál, hogy a hat korosztályban (8 évesek és fiatalabbak, 10 évesek és fiatalabbak, 12 évesek és fiatalabbak, 15 évesek és fiatalabbak, junior, felnőtt) megrendezett magas színvonalú eseményen több mint 300 ifjú sportoló vett részt.

A zárónap végén kerültek átadásra a 2016-os évben nyújtott teljesítmények alapján a Szakmai Szakfelügyelő Bizottság javaslatára a szövetség vezetése által megválasztott idei év legjobbjainak a díjak. Rendhagyó módon ebben az évben két felfedezettet is jutalmazott az Elnökség a kimagasló teljesítményük érdemeként.

A 2016-os év díjazottjai:

  • Év szinkronúszója: Lukovszky Sarolta (Római Szinkronúszó SE)
  • Év felfedezettje: Takács Angéla (BVSC) és Teravágimov Virág (H2O SE20161121_095314.jpg)

                                  (Teravágimov Virág, Lukovszky Sarolta, Takács Angéla)

Az eredményhirdetés végén a versenyen elért eredmények alapján (FINA trophy pontszámítást használva) korosztályonként is győztest hirdettünk:

12 évesek és fiatalabbak legeredményesebb egyesülete: H2O SE

15 évesek és fiatalabbak legeredményesebb egyesülete: BHSZE

Junior korosztály legeredményesebb egyesülete: SK Neptun

Felnőtt korosztály legeredményesebb egyesülete: City of Leeds

Az összetett pontverseny, így a 2016. évi Magyar Kupa győztese a H2O Synchro SE, így ők őrizhetik egy évig a Szinkronúszó Magyar Kupa vándorserlegét.

15179193_1459266384087570_1951467057989187410_n.jpg

A verseny keretén belül lehetőséget biztosított szövetségünk Masters versenyre is.

Köszönjük az MVM Zrt. támogatását, továbbá a Shiseido-nak, illetve a Scitec Nutrition-nak, hogy értékes ajándékokkal járultak hozzá nemzetközi versenyünkhöz.

További köszönet a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. részére, aki a 12 évesek és fiatalabbak korosztály legredményesebb klubjának ajánlott fel belépőket.

Külön köszönjük a megjelent kluboknak a részvételt és gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

Eredmények:

Kötelezők

Felnőtt technikai programok

Egyéni és kombinációs kűr

Páros és csapat versenyszám

Masters

fb-600-01.png

SHISEIDO.jpg

Versenynaptár

Nincs találat