Szövetségi Edző - Árkovics Petra

 

Többszörös Országos bajnok és Magyar kupa győztes a sportág minden korosztályában és versenyszámában. 1999-2007 között minden évben tagja volt a Magyar Szinkronúszó Válogatottnak.

Legnagyobb sportágban szerzett élményének a 2006-os budapesti Európa-bajnokságon való részvételt tartja, ahol csapattársaival együtt több ezer magyar néző előtt szerepelhetett. A 2006-os Európa-bajnokság előtt a Magyar Szinkronúszó Szövetségnek köszönhetően lehetősége volt együtt dolgozni Miya Tachibana japán olimpikonnal és világbajnok szinkronúszóval. 2007-ben duótársával Moszkvába utazott Olga Brusnikina orosz származású többszörös olimpiai bajnokhoz, aki szakmai tanácsaival látta el a magyar párost.

2008 óta dolgozik edzőként. Edzői pályafutását a nagy múltú többszörös országos bajnoki és magyar kupa győztesi címmel büszkélkedő Aqua Szinkronúszó Sportegyesületnél kezdte, ahol gyermek, utánpótlás és junior korosztályú versenyzők felkészítésével foglalkozott. Sportpályafutása és edzői munkája során a világversenyek alkalmával mindig figyelemmel kísérte az élvonalbeli országok teljesítményét, a versenyeken mutatott munkamorált, így az egyetemi tanulmányai során megszerzett tudás mellett, minél szélesebb körű személyes szakmai tapasztalataival igyekszik kiegészíteni munkáját. A sportolók teljesítmény-fokozása és technikai képzése mellett, nagy hangsúlyt fektet a sportolók pedagógiai nevelésére, mentális egészségére is, hisz ezek ugyanúgy kiemelten fontos részei a jó sportolói teljesítménynek.

Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy 2015-ben felkérték Natalia Tarasova Szövetségi kapitány mellé Szövetségi edzőnek, valamint az MSZÚSZ Szakmai Szakfelügyelő Bizottságának elnöki posztjára, így válogatottunk mellett szakmai tapasztalatait még tovább gyarapíthatja, valamint részt vehet a magyar szinkronúszó sport szakmai fejlesztésében is.


„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a 2017. évi budapesti Világbajnokságra való felkészülésben, biztos vagyok benne, hogy a kitartó és kemény munka meghozza a gyümölcsét.” 
Munkája során a legfontosabb irányelvek az alázatosság, fegyelem, kitartás, a csapatban való együtt dolgozás, a folyamatos szakmai fejlődés és az időről-időre kitűzött célok elérése.

Mottója: „If you want it, work for it. It’s that simple.”

Végzettség:

1)    Pázmány Péter Katolikus Egyetem - BTK BA - Kommunikátor – PR specializáció

2)    Semmelweis Egyetem – TSK Sportedző (szinkronúszás)

3)    Szinkronúszó versenybíró

4)    Testnevelési Egyetem MSc – Szakedző (szinkronúszás) folyamatban

 

Versenynaptár

Nincs találat